SPONSORING

Het VU-Orkest is één van de grootste en meest baanbrekende studentenorkesten van Nederland. Deze positie aan de top van de Nederlandse studentenorkesten wil het VU-Orkest graag behouden. Daarom blijft het orkest keer op vernieuwende stukken programmeren en zoekt het altijd de uitdaging op. In januari 2020 was dit te horen in onder andere het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam. Hier voerde het orkest maar liefst twee amateurpremières op: zowel het imposante Poème de l’Extase van Alexandre Skrjabin en het verloren gewaande Chant Funèbre van Igor Stravinski waren in Nederland nog niet eerder door een amateurorkest opgevoerd.

Na een concertstop door COVID-19, gaat het VU-Orkest een ambitieus lustrumjaar tegemoet. Het viert haar zestigste verjaardag in twee van de mooiste zalen van Nederland: het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam, en het gloednieuwe Amare in Den Haag. Hier speelt het VU-Orkest onder leiding van kersverse chef-dirigent Arjan Tien een veeleisend én veelzijdig programma.

Vervolgens speelt het orkest een concertante uitvoering van La Bohème van Giacomo Puccini, in samenwerking met de Nederlandse Reisopera en studenten van ArtEZ. Dit grootschalige samenwerkingsproject wordt uitgevoerd in Musis Arnhem en Koninklijk Carré in Amsterdam.

Tot slot bezoekt het orkest in de zomer Rusland. Hier geeft het VU-Orkest twee weken lang concerten in verschillende steden. Het orkest eindigt deze tournee in het Muziekgebouw in Amsterdam.

Met drie programma’s is dit een ambitieus jaar, waar het orkest alle steun bij kan gebruiken. Met de uiteenlopende studierichtingen van haar leden en het open karakter van het VU-Orkest, staan de musici middenin de maatschappij. Het orkest gaat verschillende samenwerkingen aan, zowel op artistiek, als educatief én zakelijk niveau. Wij gaan dan ook graag met u in gesprek om te kijken wat het VU-Orkest voor u en uw relaties kan betekenen.

Het VU-Orkest geeft gemiddeld zo’n negen tot twaalf concerten per jaar. Hiermee komt het orkest met een groot publiek van ruim 3500 man in aanraking. Dit publiek bestaat vooral uit jonge mensen. Uw naam liëren aan het VU-Orkest is daarom een investering in de toekomst. Bovendien kunnen wij u en uw relaties ontvangen bij onze concerten, of een concert op maat organiseren. Denkt u hierbij aan ontvangsten bij onze concerten in binnen- en buitenland, speciale concerten voor kleinere gezelschappen, lunchconcerten, of ensembles.

Wij staan open voor allerlei soorten samenwerkingen en gaan graag het gesprek aan. Als u hierin interesse heeft, kunt u contact opnemen met Floris Brieffies via acquisiteur@vu-orkest.nl.  

Floris Brieffies
Acquisiteur 2022-2023
T +31 6 30801354
E acquisiteur.vuorkest@gmail.com

- advertentie -

 

- advertentie -

Muzikaal Nieuws

Schrijf je voor het laatste nieuws van het VU-Orkest

Succesvol ingeschreven