Het VU-Orkest op 3FM

Iedereen zingt weleens een deuntje. Soms is dit een bestaande melodie, maar soms ook een melodie die ter plekke wordt verzonnen. Als deze zelfverzonnen melodie nu ineens een muzikaal hoogstandje blijkt te zijn, ontstaat er een probleem. Voor de meeste mensen is het namelijk nog niet zo gemakkelijk om die melodie dan ook op papier te krijgen. Radio 3FM en het VU-Orkest bedachten er wat op: zing het deuntje in op een smartphone en stuur het op!

In het voorjaar van 2015 bleek deze formule al een groot succes te zijn. 3FM was erg enthousiast en wilde dit item in het nieuwe seizoen vaker op de radio laten horen en het VU-Orkest wilde dat natuurlijk ook. Voor het orkest is het een leuke afwisseling van die bombastische klassieke stukken en zo kan het orkest een breder publiek aanspreken met zijn/de muzikale klanken.

Van alle ingestuurde deuntjes kiezen de dj’s de beste uit en sturen zij die door naar het VU-Orkest. VU-lid David Cucchi arrangeert de ingezongen deuntjes van de luisteraars tot ware ‘mini-symfonieën’ met strijkers, blazers en slagwerk.

Elke woensdag rond 13:30 zijn de deuntjes te horen in de show van Timur en Rámon. Daarnaast wordt het VU-Orkest steeds vaker uitgenodigd door 3FM om op andere muzikale gelegenheden te spelen. Zo heeft een strijkkwartet van het VU-Orkest op 21 december j.l. meegedaan aan Serious Request, en is er in november een ensemble afgereisd naar de studio van 3FM in Hilversum.

Hieronder kunt u naar verschillende deuntjes luisteren die het VU-Orkest heeft gearrangeerd en ingespeeld: