Support Us

Become our Friend! If you are a Friend of the VU-Orchestra, you can enjoy a variety of benefits in return for your support. With this we want to bring the orchestra and the most loyal audience members closer together. Friends are given free tickets with the best seats to concerts of the VU-Orchestra. There are a few options: Friend: 25 euros a year, discount on concert tickets. Good Friend: 50 euros a year, 1 free ticket per year for a concert of choice. Best Friend: 100 euros a year, 2 free tickets per year for a concert of choice + extra tickets with discount. It is also possible to do a singular donation, for instance if you want to support our tour or another activity. Become our Friend today and fill in the form down below! If you have any questions or suggestions please contact info@vu-orkest.nl.

Volg ons op Facebook!

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

Localization

Facebook

VU-Orkest

Performing arts
2K

Dit is de officiële pagina van het VU-Orkest. Eén van de meest toonaangevende studentenorkesten van Nederland.

VU-Orkest

5 hours 41 seconds ago

De Meezing Messiah 2019 zit er op en wat was het FANTASTISCH! Een zaal vol enthousiaste meezingers gaf ons enorm veel energie. Wij hebben ontzettend genoten en zijn heel dankbaar dat wij ook dit jaar weer aan dit geweldige project mochten meedoen! Hierbij nog een impressie, het Halleluja!
Nederlandse Reisopera

VU-Orkest

VU-Orkest

1 day 3 hours ago

VU-Orkest shared a post.

VU-Orkest

VU-Orkest

4 days 11 hours ago

Kom jij ook?
Boek nu je tickets via www.vu-orkest.nl !!

VU-Orkest

VU-Orkest

1 week 2 days ago

Er is hard gewerkt vandaag en dat sluiten we af met een gezellig etentje in onze stamkroeg. Zelfs Sinterklaas is nog even langs geweest. Dit weekend is het repetitie weekend voor de Meezing Messiah. Volgende week staan wij samen met de Nederlandse Reisopera en honderden enthousiaste meezingers uit het hele land in Theater Carré! Kom jij ook kijken? Tot dan!!

VU-Orkest

VU-Orkest

2 weeks 1 hour ago

VU-Orkest shared a post.

VU-Orkest

2 weeks 1 day ago

🎶🎵 WAT SPELEN WIJ? 🎵🎶

Dit project spelen wij als eerste studentenorkest in Nederland een bijzonder werk van Igor Stravinski, Chant funèbre, ofwel het begrafenislied. Stravinski componeerde dit stuk in 1908 in Rusland ter nagedachtenis aan zijn vriend en collega Rimsky-Korsakov. In 1909 werd het stuk voor het eerst uitgevoerd in Sint-Petersburg, Rusland. Hierna verdween het werk in de archieven en pas in 2015 werd het teruggevonden in het Rimsky Conservatorium in Sint-Petersburg. In 2016 vond daar de tweede uitvoering plaats, meer dan een eeuw nadat Stravinski het geschreven had.
Wil jij hierbij zijn? Kom dan op 23 of 25 januari naar een van onze concerten! Meer informatie vindt u op www.vu-orkest.nl

www.youtube.com/watch?v=r3aVM-If1HY

VU-Orkest

VU-Orkest

2 weeks 5 days ago

Vanaf volgend winterproject (najaar 2020) zal het VU-Orkest onder leiding staan van een nieuwe dirigent. Onze dirigentencommissie is druk bezig met de voorbereidingen. De vacature staat open en is te vinden via onderstaande link:

www.culturele-vacatures.nl/2019/11/vu-orkest-dirigent/

VU-Orkest

VU-Orkest

3 weeks 3 days ago

🎻🎻🎻ORKESTPRAATJES🎻🎻🎻

Het is weer tijd om een van onze orkestleden wat beter te leren kennen! Deze keer een nieuw lid, Mathilde.

1) Hoi! Kan jezelf even voorstellen?
Hey! Ik heet Mathilde en ik ben 20 jaar oud, ik ben opgegroeid in Aken (Duitsland) en twee jaar geleden naar Leiden verhuisd waar ik natuurkunde studeer. Sinds dit jaar studeer ik ook klarinet aan het conservatorium in Den Haag.

2) Wat vind je naast klarinet spelen nog meer leuk om te doen?
Ik houd van lezen, films kijken, zingen, koken en eten en ik luister uiteraard veel naar muziek. En ik heb heel lang aan klassiek ballet gedaan, dat doe ik niet veel meer maar ik vind het nog steeds erg leuk!

3) Wat is de mooiste/leukste locatie waar jij ooit een concert hebt gegeven? En waar zou je ooit nog willen spelen?
Dat was lang geleden de Schouwburg van Aken waar ik in een kinderoperakoor meedeed aan la Bohème. Nu kijk ik er heel erg naar uit om voor het eerst in Het Concertgebouw te spelen!

4) Als je geen klarinet zou spelen, welk instrument zou je dan spelen?
Ik zou denk ik voor cello gaan, vooral vanwege het brede repertoire en de kamermuziek, maar ook omdat ik het gewoon een heel mooi instrument vind.

5) Waarom besloot jij auditie te doen bij het VU-Orkest?
Ik had behoefte aan meer orkestervaring en het leek me leuk om nieuwe muziekliefhebbers te leren kennen.

6) Waar heb je het meest zin in aankomend seizoen?
Ik kijk uit naar het repetitieweekend en hoop daar nog meer mensen te leren kennen! Ook heb ik heel veel zin mooie concerten te gaan geven in januari.

7) Welk stuk van ons winterprogramma vind jij het leukst? Waarom?
Taras Bulba van Janáček vind ik het interessantste stuk, maar ik geniet ook erg van de dramatiek in de middagheks van Dvořák.

8) Wat maakt volgens jou het VU-Orkest zo leuk?
De ultieme combinatie van muzikaliteit en gezelligheid!

VU-Orkest

VU-Orkest

1 month 3 days ago

Wij kijken er erg naar uit ook dit jaar weer mee te doen aan dit fantastische project en dit keer onder leiding van Rick Muselaers!

VU-Orkest

1 month 1 week ago

Op de hoogte blijven van het VU-Orkest? Meld je aan voor onze nieuwsbrief! Een paar keer per jaar komt de nieuwsbrief uit en deze bevat o.a. een terugblik op wat wij hebben gedaan, een vooruitblik, nieuwstjes en toekomstige concertdata.

Meld je aan via www.vu-orkest.nl