fbpx

Welcome to the VU-Orchestra!

The VU-Ochestra is the student orchestra of the Free University of Amsterdam. The orchestra was founded in 1962 by Berthe Smit and  Otto Klap was the first conductor of the orchestra. The VU-Orchestra started as a small chamber orchestra, but has become a big symphony orchestra over the past 50 years. Due to the efforts of the conductor and the members, the VU-Orchestra has become one of the biggest and most groundbreaking student orchestras of The Netherlands. The students perform mainly late-romantic and twentieth-century music in the most beautiful halls in The Netherlands and abroad.

 

Volg ons op Facebook!

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts.
Click to show error

Error: An access token is required to request this resource.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

Localization

Facebook

VU-Orkest

Podiumkunsten
3K

Dit is de officiële pagina van het VU-Orkest. Eén van de meest toonaangevende studentenorkesten van Nederland.

VU-Orkest

VU-Orkest

1 week 4 days ago

🎶🎶 KOM AUDITIE DOEN! 🎶🎶

Wil jij komende zomer met ons mee op tournee naar Polen?
Dit project spelen we drie prachtige stukken:
- Shostakovich – Symfonie nr. 5
- Brahms – Dubbelconcert voor viool en cello, op. 102
- Tansman – Rapsody Polonaise

We zijn nog op zoek naar strijkers (waaronder een contrabasaanvoerder!), fluit, klarinet, fagot hoorn en trombone. Meld je aan voor de audities die op 16 februari zullen plaatsvinden!! Ga naar www.vu-orkest.nl/speel-mee/

VU-Orkest

2 weeks 1 day ago

Wij zijn begonnen met ons zomerprogramma! Wil jij met ons mee op tournee deze zomer en Shostakovich vijfde symfonie spelen? Geef je op voor de audities via www.vu-orkest.nl/speel-mee/ en kom vanavond gezellig naar de open repetitie!

VU-Orkest

VU-Orkest

3 weeks 1 day ago

Vol trots kijken wij terug op onze afgelopen concerten, in het bijzonder op het concert in Het Concertgebouw Amsterdam. Vol enthousiasme en goede moed zullen wij vanavond onze eerste open repetitie hebben van het nieuwe project! Kom jij ook gezellig meespelen?

📷 Veerle Bastiaanssen

VU-Orkest

VU-Orkest

3 weeks 5 days ago

Het zit erop! Vanavond was ons laatste concert van dit project in Het Concertgebouw. Het was geweldig! De energie spatte eraf en wij hebben ontzettend genoten. Bedankt iedereen die is komen luisteren!

VU-Orkest

3 weeks 6 days ago

Het eerste concert in Muziekgebouw Eindhoven zit erop en wat was het fantastisch! Wij hebben ontzettend genoten en kunnen niet wachten tot overmorgen in Het Concertgebouw! Er zijn nog tickets beschikbaar, ga naar www.vu-orkest.nl/agenda_2/ !!
Hier een stukje van het einde van De middagheks van Dvorak.

VU-Orkest

1 month 4 hours ago

Nog maar twee dagen en dan geven wij ons eerste concert van dit project in Muziekgebouw Eindhoven! Wij hebben er allemaal ontzettend veel zin in. Heb jij je kaartje al gekocht? Als jongere of student krijg je KORTING! Kijk snel op www.vu-orkest.nl !!

VU-Orkest

VU-Orkest

1 month 3 days ago

Heb jij het orgel in de Grote Zaal van Het Concertgebouw wel eens gehoord?
Het orgel is in 1891 gebouwd en na wat verbouwingen en restauraties schittert het als middelpunt van de Grote Zaal. In twee van de stukken die wij op 25 januari zullen spelen zal er gebruik worden gemaakt van dit indrukwekkende instrument, wil jij hierbij zijn? Koop snel je kaarten via www.vu-orkest.nl

VU-Orkest

VU-Orkest

1 month 6 days ago

Wist je dat het stuk dat we spelen van Stravinski, Chant funèbre (begrafenislied), ruim 100 jaar kwijt is geweest? Het is pas in 2015 weer opgedoken. Wij zullen als eerste studentenorkest dit bijzondere werk uitvoeren! Wil jij hierbij zijn? Koop snel je ticket via www.vu-orkest.nl!!

VU-Orkest

1 month 6 days ago

VU-Orkest

1 month 1 week ago

🎻✨VU-Orkest zoekt concertmeester✨🎻

Wil jij een studentenorkest aanvoeren? Dit is je kans!! Wij zijn op zoek naar een concertmeester. Meld je gauw aan via onze website: www.vu-orkest.nl/3016-2/