Dirigent

Na het plotselinge overlijden van dirigent Daan Admiraal, zullen de concerten op 17 en 20 januari 2019 gedirigeerd worden door Joost Smeets. Joost Smeets zou oorspronkelijk vanaf januari 2019 beginnen als dirigent van het VU-Orkest.

Joost Smeets studeerde tuba aan de Hochschule für Musik Köln, Duitsland. In 1996 werd hij tubaïst van het Orkest van het Oosten en daarnaast sinds 1999 bij de philharmonie zuidnederland. Sinds 2000 is hij bovendien verbonden als docent aan het Artez Conservatorium te Zwolle. Naast zijn liefde voor de tuba kwam in de laatste jaren zijn passie voor dirigeren steeds meer naar boven. Zo studeerde hij bij grote dirigenten o.a. Jan Stulen, Edo de Waart en Michaïl Jurowsky en heeft hij verschillende projecten geleid bij het Antwerp Symfonie Orkest, Noord-Nederlands Orkest en het Orkest van het Oosten. Joost mag zich daarnaast prijswinnaar noemen van verscheidene gerenommeerde internationale dirigentenconcoursen, zoals in Brescia 2018, Londen 2016 en Boedapest 2015. www.joostsmeets.com

Taal – Language

Aankomende evenementen:

  1. VU-Orkest in Muziekgebouw Eindhoven!

    januari 17, 2019 @ 20:15 - 22:30
  2. VU-Orkest in Het Concertgebouw!

    januari 20, 2019 @ 14:15 - 16:35

Volg ons op Facebook!

3 weeks ago

VU-Orkest

Afgelopen zomer was voor het VU-Orkest getekend door het trieste overlijden van Daan Admiraal, maar ook door een bijzondere laatste tournee met hem. De zomer is nu bijna ten einde en het nieuwe muzikale jaar staat weer voor de deur.

Bij een nieuw jaar hoort natuurlijk ook een nieuw bestuur. Met genoegen presenteren we het VU-Orkest bestuur 2018-2019:

Voorzitter – Tonke Versteeg
Secretaris – Iris Huitink
Penningmeester – Dana Brull
Acquisiteur – Wessel van den Einden
Concertmanager – Anne Uildriks
PR-chef – Barbara van Eeghen
Strijkerschef – Laura Soeters
Blazerschef – Piotr Majoor

We kijken samen uit naar een mooi jaar met veel bijzondere muziek.

Foto: Veerle Bastiaanssen
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

VU-Orkest
View on Facebook