Welkom bij het VU-Orkest!

Het VU-Orkest is het studentenorkest van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het orkest werd in 1962 opgericht door Berthe Smit en stond vanaf het begin onder leiding van dirigent Otto Klap. In 1975 nam Daan Admiraal het stokje over. Wat begon als een klein kamerorkestje, groeide door de jaren heen uit tot een groot symfonieorkest. In Nederland is het VU-Orkest dankzij de enorme inzet van haar leden en dirigent een van de grootste en meest baanbrekende studentenorkesten. De studenten voeren samen vooral laatromantische en twintigste-eeuwse muziek uit in de mooiste zalen in binnen- en buitenland.

Wil jij onderdeel uitmaken van dit geweldige orkest? Geef je nu op via onze Speel mee! pagina!

Joost Smeets nieuwe dirigent VU-Orkest

 

Joost Smeets is benoemd tot nieuwe dirigent van het VU-Orkest. Hij zal per januari 2019 het stokje overnemen van Daan Admiraal, die 44 jaar voor het orkest heeft gestaan

Na een uitgebreide sollicitatieprocedure en proefdirectie met het orkest is Joost Smeets door de musici gekozen als nieuwe dirigent van het VU-Orkest. Joost heeft al meer dan 25 jaar ervaring als orkest/kamermusicus en speelde zelf als tubaïst onder de grootste dirigenten bij gereno

mmeerde orkesten. Hij studeerde tuba aan de Hochschule für Musik Köln, Duitsland. In 1996 werd hij tubaïst van het Orkest van het Oosten en daarnaast sinds 1999 bij de philharmonie zuidnederland. Sinds 2000 is hij bovendien verbonden als docent aan het Artez Conservatorium te Zwolle.

Naast zijn liefde voor de tuba kwam in de laatste jaren zijn passie voor dirigeren steeds meer naar boven. Zo studeerde hij bij grote dirigenten o.a. Jan Stulen, Edo de Waart en Michaïl Jurowsky en heeft hij verschillende projecten geleid bij Antwerp Symphony Orchestra, Noord-Nederlands Orkest en het Orkest van het Oosten. Joost mag zich daarnaast prijswinnaar noemen bij van verscheidene gerenommeerde internationale dirigentenconcoursen, zoals in Brescia 2018, Londen 2016 en Boedapest 2015.

Het orkest en Joost hebben enorm veel zin in deze samenwerking en kijken ernaar uit om ervoor te zorgen dat het VU-Orkest op het hoogste niveau blijft musiceren en programmeren.

Taal – Language

Volg ons op Facebook!

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.